Lite i alla fall

Mår bättre. Gårdagens parmiddag och spelkväll resulterade i att Mr nu är officiell kök- och toalettstädare här hemma. Idag har vi promenixat 3 timmar. UNDERBART!

Så, det fick räcka...

What goes around

Jag blev förkyld, smittade Mini, som smittade Mr och morfar, som smittade mig. Typ. Nu har jag feber. Men jag planerar att bli frisk till morgondagen då vi ska ha en efterlängtad parmiddag. Jag vill inte ställa in! För att kurera mig blir det snart film, mys, vila och lite glass!

Vita lögner okej?

Okej jag erkänner. Jag har ljugit. Det ger mig dåligt samvete och ändå fortsätter jag med det. Den jag har ljugit för går på det till 200%, vilket gör att jag tycker att det är roligt att spä på med mer och mer detaljer. Det är nästan så att jag skulle kunna bli professionell lögnare.

Men visst är det väl okej att ljuga ibland? Snälla säg att det är okej!

Den här lögnen har jag ju hittat på i ett bra syfte. Syftet är att göra tillvaron lite roligare. Syftet är också att min lilla Mini ska hålla sig på bra humör och göra som vi vuxna säger. För vad vore väl en påsk om man inte trodde på påskharen?

Argbiggan har talat

Jag är snäll för det mesta, smart när det krävs, ordentlig när jag orkar och snygg lite då och då. Dessutom har jag ett sjujäkla humör (OMG! Hur uttrycker jag mig egentligen?).

Det finns vissa saker som får mig att tända till på en mikrosekund. Ibland kan en kommentar skjuta till adrenalin nog för att mitt blod ska börja koka. Då spottar jag ur mig vassa ord utan att blinka. Oftast handlar dessa situationer om att jag känner mig dumförklarad eller nedtryckt när jag inte förtjänar det. Oftast handlar det om något så litet som en blick, ett tonfall eller ett dåligt avvägt uttryckssätt. Dessa små nyanser i ett samtal är tillräckligt för att min kropp ska pirra av ilska och mitt hjärta ska dundra av arghet.

Barnmoskan på BB kallade mig för argbigga. Hon visste vad hon talade om.

Tummen upp för citat!

Mr med ett stort leende - Titta älskling! Man får magrutor av att snyta sig!

Dagens

Skönaste - SOLEN
Mest underbara - SOLEN
Uppiggare - SOLEN
Glädje - SOLEN
Finaste - SOLEN
Hoppingivande - SOLEN
Energikälla - SOLEN

43 depends on me

Som ni säkert har förstått älskar jag mitt jobb. Det känns kul att gå dit varje dag, trots (eller antagligen just för)att varje dag är en utmaning. Mitt jobb innebär en del ledighet när andra jobbar, men det innebär också att jag måste ta mig i kragen och jobba hemifrån. DET är inte det lättaste kan jag tala om. Det finns så mycket annat roligt att göra när man är hemma. Dessutom är det inte själva hemmadelen av mitt jobb som är kul. Det är en förutsättning för att allt annat ska fungera, ändå önskar jag att jag kunde hoppa över den. Det är svårt att hitta motivationen när man har en gosig 4-åring hemma. Det är också svårt att finna inspiration när man är i "fel" miljö. Ändå vet jag att det bara är att göra det. Den som får lida om det inte blir gjort är jag och 43 andra stackare som räknar med mig.

Ett avsked

Jag stod i dörren redo att gå.


Mr - Vänta! Jag måste få en puss först!


Det var startsignalen för 1000 pussar och minst lika många kramar från båda mina älsklingar.


Mr - Jag älskar dig så jävla mycket! Glöm inte det!

Mini - Mamma jag älskar dig!

Jag - Jag älskar dig också Mr och jag älskar dig också Mini.

Mr - Vänta en puss till bara.


5 minuter senare kunde jag gå in i duschen...

Mammas lilla sjukling

För en stund sedan. Sovrumsdörren öppnades och små fötter tassade ut i vardagsrummet.

Mini - Mamma... jag skulle vilja fråga en sak till dig och Mr.

Jag - Mr jobbar fortfarande så du får nog fråga mig eller vänta till imorgon.

Mini - Okej.

Jag - Vad vill du fråga då?

Mini - Att jag mår helt bra nu. Jag har inte ont i magen och inte feber och inte ont i halsen. Jag är bara frisk nu!


Jag tror att det är en lite plutt som inte vill sova och som är lite uttråkad efter 2 hela dagar i viloläge. Imorgon kanske vi kan gå ut en sväng om febern tillåter!

Varför prata?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag - Just det! Vet du vad som hände mig igår?

Kompis - Om du menar det du skrev i bloggen så vet jag.

Jag - Aha... då var det inget.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag (tänker) - Jaha. Vad ska man säga till sin älskling när man redan har pratat om allt på sms.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Släktning - Jag hörde att ditten och datten hade hänt igår blaha blaha när ni skulle yada yada.

Jag - Aha. Hur visste du det?

Släkting - Det var NN som hade pratat med XX som hade läst det på YY's facebooksida tror jag...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag - Hur har du haft det idag då älskliing?

Älskling - Har du inte läst min blogg?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hoppa över rad 1 och halva rad 2!

Idag kom jag hem från jobbet ca 16.30 och då käkade jag. Jag åkte vidare till sista tillfället på idéella "arbetet" vid 17.20. Kom hem och la Mini vid 20. Jobbade fram till nu. Och exakt varför skulle ni vilja läsa det? Det vill ni inte, det fattar jag med. Det är därför jag sällan skriver något dessa dagar. Ni vill inte läsa om det som snurrar i min skalle, jag orkar inte ens skriva om det som snurrar i min skalle. Däför vill jag att vi gör en deal. Jag skriver när jag känner för det! End of diskussion.

Hoppa över rad 1 och halva rad 2!

Idag kom jag hem från jobbet ca 16.30 och då käkade jag. Jag åkte vidare till sista tillfället på idéella "arbetet" vid 17.20. Kom hem och la Mini vid 20. Jobbade fram till nu. Och exakt varför skulle ni vilja läsa det? Det vill ni inte, det fattar jag med. Det är därför jag sällan skriver något dessa dagar. Ni vill inte läsa om det som snurrar i min skalle, jag orkar inte ens skriva om det som snurrar i min skalle. Däför vill jag att vi gör en deal. Jag skriver när jag känner för det! End of diskussion.

Det våras för...

Älskar att leta vårtecken! Igår fick jag uppleva:

~ Blommor i mängder
~ Humlor
~ Fjärilar
~ En ödla
~ Lukten av kobajs
~ Lervälling
~ Vårkänslor

Soffa är överskattat

Igår kväll hade min älskling och jag picnic i vardagsrummet. Riktigt mysigt! Vi satt på vår gröna (gräs)matta och mumsade godsaker och pratade. Det är helt underbart att äntligen ha honom hemma efter alldeles för många dagar av jobb.

Egentligen vet jag inte varför jag skriver för jag känner inte riktigt för det. Som ni har märkt har jag haft en upptagen vecka. Jobbet har tagit för mycket tid, så allt annat har kommit i andra hand. Känner mig fortfarande matt efter veckan...

...

Den här dagen blev för mycket för mig. Ses i morgon istället!

Jag måste bara berätta!

  1. Jag har fått veta en sak som gör mig väldigt lycklig och trygg! Jag hade inte väntat mig att få besked om detta än, men ibland har man flyt. Det är något jag verkligen hoppats på som kommer att slå in.
  2. Jag har fått veta en annan sak som gör mig lugn och glad. Något som jag inte var säker på att jag skulle få uppleva i år känns nästan som en sanning redan. Tack skatteåterbäring!
  3. Jag har fått veta en tredje sak som gör mig stolt. Ibland lönar det sig att vara den man är och gilla det man gör! Även om man inte tror det finns det faktiskt människor som ser sådant, uppskattar det och t.o.m visar det!
  4. Jag har fått veta en fjärde sak som också gör mig stolt men som även gör mig lite orolig. Jag kan räkna med att utmanas ännu mer i mitt liv, men förhoppningsvis på ytterligare ett roligt sätt. Jag vore ju inte jag om jag inte gillade att ta mig an utmaningar!

* Är det irriterande att jag inte skrivet ut något? Jag vet nåt som inte ni vet!
**Wickie! Varför kommer jag inte in på din blogg?


Med massa tur kan man få sig en rast

Idag är en sån där dag när det enda som snurrar i min skalle är jobb. Jag har ett galet roligt jobb som tar extremt mycket tid, är en nästan omöjlig utmaning men som ger mig så mycket positivt. Idag har det gått i ett med möten, planering och mina vanliga arbetsuppgifter. Så snart jag har lagt Mini är det forsatt arbete som gäller. Nu jäklar ska det hända grejer!

Jag hör till dem som pratar om jobb som nånting jag gjort mig förtjänt av.

Humor på hög nivå


Rödvinsångor smakar aprunk

Idag kan jag konstatera rödvinsångor inte smakar gott dagen efter. Snart ska jag dölja dem i andra godsaker. Min älskade Mr håller nämligen på och förbereder frukostbuffén i köket. Efter det ser jag fram emot en lugn dag i lathetens tecken. Amen.

Kvällens fundering

Förr i tiden när jag var tråkig och fet hade jag mycket förutfattade meningar om folk. Jag tänkte till exempel att snygga tjejer sällan är smarta. Nu är jag äldre och klokare och har bland annat kommit på att man faktiskt kan var både och. Man kan sminka sig mycket, klä sig i korta kjolar och korsett och ändå vara smart. Man kan göra saker som inte anses särsklit smart men faktiskt ändå vara det. Ja, jag tänker så för att ursäkta mig själv. Men det betyder inte att det är mindre sant. Utseende och intelligens hänger inte ihop. Punkt.


Att göra massor men inte det man ska

Det finns många sätt att undvika det man borde göra. Här är några exempel.

~ Städa och tvätta (om det inte är det man borde göra)
~ Nöjesläsa eller lösa korsord
~ Fastna framför datorn
~ Gå en promenad
~ Ringa till någon man vet pratar sjukt länge
~ Sova
~ Glömma viktiga papper eller dylikt på jobbet

Idag har jag visserligen gjorde lite av det jag borde, men gjort ännu mer av ovanståden punkter. Bra jobbat Katti!


Lördag

Vaknade för knappt en timme sen och förstod i samma ögonblick att jag har smididt alldeles för mycket planer för denna korta lördag! Om jag ska hinna hälften är det bäst att jag håller mig borta från min vän datorn ett tag. Det lyckas jag antagligen inte med...

Det är lurigt att luras, särskilt genom luren när det inte är lurdag

Har ni blivit lurade idag? Jag blev lurad i förskott igår (taskigt att luras när garden är nere!) av Minis pappa. Han ringde 20 min innan han skulle hämta Mini och sa att han inte kunde komma för att han hade magsjuka.

Jag blev även lurad av några barn idag om en ganska obetydlig sak. I övrigt har ingen försökt ens.

Självklart har jag lurats lite själv också. Jag försökte lura barnen men misslyckades. Jag lyckades lura Mr att jag hade planer på att gå ut ikväll (inte så populärt).

Jag har också blivit ofrivilligt lurad att jag blev lurad men egentligen var det inget lur. (Översättning: Mr skickade ett sms och berättade att vår bil inte blivit lagad än. Jag trodde att det var ett aprilskämt och jag hoppas fortfarande att han ska köra ut bilen ur någon buske eller så.)

UHOP-syndrom

Ibland tror jag att jag lider av UHOP-syndrom. Har ni hört talas om det? Det är en bokstavkombination som används för oss som inte klarar av att vara lagom. Om du känner igen dig i någon av nedanstående punkter kanske du också har UHOP.


~ Du känner ofta att du inte är tillräcklig.

~ Du fokuserar på sådant du inte hunnit göra.

~ Det tar dig överdrivet långt tid att bestämma dig för saker för att du oroar dig över hur andra uppfattar ditt val.

~ Du har svårt att säga nej till uppgifter du egentligen inte vill ha.

~ Du överarbetar.

~ Du jämför dig alltid med andra.

~ Du har prestationsångest ofta.


Det finns fler kriterier för UHOP, punkterna ovan är bara exempel på några. Jag stämmer in på alla punkterna, dock inte i alla situationer som tur är. Min diagnos är så gott som ställd, det behövs ingen professionell hjälp för det. Eftersom jag är medveten om min troliga diagnos försöker jag också arbeta med den. Jag kan aldrig bli av med den, men med rätt metoder är jag övertygad om att jag ändå kan fungera hyfsat normalt i de flesta sammanhang.


*UHOP-syndrom är en förkortning av unhealthy outperfomer syndrome.


Deklarera

Igår fick jag mina papper inför deklarationen. Det kan sammanfattas med: HUUUUUUUUUUUURRRAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!


RSS 2.0