Sötsaksfrossa

När jag skulle lägga mig igår fick jag panik! Jag kom på att jag skulle på facklig kurs idag och för er som inte är engagerade inom facket vill jag berätta en sak. Fackliga kurser innebär inte bara att man får lära sig mer om sina rättigheter. Fackliga kurser innebär även mycket gott att stoppa i munnen. På förmiddagen brukar vi först få något att tugga på medan vi lyssnar och diskuterar, sen blir det frukost med smörgåsar, frukt och fikabröd. Lite senare blir det lunchbuffé med efterrätt. För att vi ska hålla oss vakna bjuds vi sedan på godis. Som ett avbrott på eftermiddagen bjuds det på kaffe, kakor bullar och tårtor.

Ni som inte läste min blogg igår undrar förstås varför jag får panik över sådan lyx. Om ni tänker så vill jag uppmana er att läsa längre ner.

Ni som läste igår förstår att jag fick panik över hur jag skulle klara min deal. Hur det gick? TOPPEN! Inte en sötsak stoppade jag i munnen. Jo förresten... vindruvor. Och det måste vara okej.


Sanning ger konsekvens

Ibland är det jobbigt att vara ärligt. Ändå är det skönt när man känner att man har varit det. Genom att vara ärlig och säga vad man tycke kan man nå det man vill. Det är lätt att gå och gräma sig över saker och hoppas att det ska ändras. Men sanningen är den att inget ändras om man inte ser till att ändra på det!

Så kan det gå

Det verkar som att jag, helt utan att tänka efter, har gjort en deal. Eftersom dealar är till för att följas lever jag nu ett nyttigare liv. Fram till Vårruset äter jag inte massa onyttigt, dessutom rör jag på mig mycket oftare än nu.

*Note to self: Att inte äta onyttigt innebär att jag INTE får äta godis, chips, kakor, bullar, glass, pizza och annat skräp.

Mammatrollet

Mini - Mamma, varför har du så långa naglar?

Jag - För att jag har sparat dem långa. Jag tycker det är fint.

Mini - Men mamma! Du måste ju klippa dem! Annars blir du ett troll!

Dröm eller verklighet?

Titt som tätt börjar jag tänka på helgens bravader. Allt känns så overkligt! För över 10 år sedan blev jag helt fäst vid en grupp som ingen omkring mig gillade. Det tog ett tag innan även mina vänner började uppskatta detta fantastiska band - the Ark.

För 10 år sedan gick jag på min första konsert med dem. Sedan dess har jag följt dem och på konserter, i intervjuer, på TV osv. När jag har blivit äldre har de värsta fjortisfasonerna växt bort. Men jag måste erkänna att de blommar upp på då och då, särskilt på konserterna.

The Ark är ett band som betyder mycket för mig som ni förstår. Deras låtar har hjälp mig genom många svåra stunder, låtarna har hjälp mig fatta svåra beslut och låtarna har gjort mig lycklig.

Ibland har jag tillåtit mig att leka med tanken hur jag skulle reagera om jag fick träffa dem. Vad skulle jag säga? Vad skulle hända? Att se tillbaka på helgen känns därför som en dröm! Är det ytterligare några av mina larviga tankar eller har jag verkligen varit med om att berätta personliga saker om mig själv för mitt favoritband? Har jag verkligen fått veta saker av killarna som de inte har gått ut med i media än? Var det verkligen deras kroppar jag kände när vi så hjärtligt kramade om varandra? Var deras leenden verkligen riktade mot mig? Jag måste gå och titta i min kamera igen! Är det vi som sitter där? Är det mitt hem?

Effektiv men ändå inte...

Den här dagen har jag hunnit med alldeles otroligt mycket. Ändå har jag inte gjort att jag borde. Det är som vanligt. Men med tanke på att jag har haft fullt upp får jag ändå vara nöjd med min prestation. Ikväll ska jag unna mig att bara ta det lu.... JUST F*N! Måste läsa en grej inför ett möte imorgon bitti. Dags att få Mini i säng så jag hinner både läsa och ta det lugnt!

Gynekologen - kvinnans bästa vän eller värsta fiende?

Idag har jag gjort det där som jag gått och bävat för i flera månader. Jag har varit och gjort ett till cellprov eftersom det förra cellprovet tydligen visade förändringar.

Inte nog med att jag har varit lite orolig över att det ska visa sig vara allvarliga förändringar, dessutom har jag oroat mig för själva undersökningen. Till att börja med för att jag inte visste hur det skulle undersökas denna gång och, och sedan för att jag hade fått höra att gynekologen antagligen skulle knipsa av en bit av livmodertappen!

När jag kom dit idag blev jag först lättad för att jag kände igen gynekologen sedan tidigare och tycker att han är bra. När jag fick prata med honom förklarade han att det inte är säkert att jag har förändringar (Varför skriver man då det i kallelsen!?) och att vi bara skulle göra ett vanligt prov (alltså med tops och ultraljud).

Alltså gällde pappas visdomsord även denna gång: Det är korkat att oroa sig över något i förväg. Antingen så oroar man sig över det i onödan eller så gör man plågan dubbel.

Starstruck. Vad är det?

Stod på Club BonBon och pratade med Martin, Sylvester, Leari och Jeppson från the Ark.


Katti - Kan ni inte lova att ni har en reunion om 10 år!

Leari - Nä det kan vi inte lova. Men det beror på. Om du betalar bra!

Katti - Alltså jag är ju inte så rik... Men är det okej att betala i natura!?


Ni får stå ut. Ark-fan som jag är kommer jag leva på min lördagkväll läääääääääänge så det finns alltså risk att ni får höra om den läääääääääääääääänge.

Lördag med the Ark

Ber om ursäkt för dåliga uppdateringar.

Gårdagen blev helt galen och min söndag har varit minst sagt seg. Kort kan jag berätta att konserten var lika bra som jag hade förväntat mig. Vi gick vidare till en club där vi skakade rumpa till bra musik och även bekantade oss med nästan alla i the Ark. Tyvärr var Ola Salo trött så han var inte där. När cluben stängde gick vi på efterfest med de trevliga killarna i bandet.

Som ni förstår var min lördag inte som en vanlig lördag i mitt liv. Det var det en av de roligaste och häftigaste kvällarna jag upplevt.

Hmm...

Ikväll blev en oförglömlig kväll.... sjukt....

Lyckans mig

Just nu väntar jag på att för sista gången få se detta underverk:


Förväntansfull

Idag vaknade jag med en pirrande känsla av förväntningar i kroppen. Jag ska göra något som jag visserligen har gjort många gånger förut, men nu var det alldeles för länge sedan. Ikväll jag jag göra det för sista gången så jag hoppas att det blir bättre än någonsin. Eller egentligen är väl inte jag den som ska göra så mycket. Jag är den som ska ta del av något. Någon som kan gissa vad?

Svårt att blogga när man är jag

Det här med bloggande är svårt. Var ska man dra sina gränser? Vissa väljer att berätta i stort sett allt, medan andra (jag) vill vara lite mer privat. Men vad är okej att berätta om sig själv? Vissa saker skriver man för att det känns bra just precis då man skriver. Men vill man att någon ska läsa om en vecka? Om ett år? Vill man att någon ska läsa överhuvudtaget?

När man bloggar försvinner dessutom vissa nyanser. Man berättar om något men det är rent av omöjligt att göra det ur alla perspektiv som spelar in. Det betyder att sådant som är hårt tenderar att bli ännu hårdare i bloggen och tvärtom.

Och så handlar det om omgivningen. Hur mycket kan man lämna ut om andra? För om jag inte får skriva något om någon annan är det nästintill en omöjlighet att skriva alls. Den som är inblandad i stora delar av mitt liv figurerar förstås i mina tankar och blir då ett skrivämne som ligger nära till hands. M.a.o stackars Mr.

Som ni vet älskar jag Mr otroligt mycket! Han gör mig lycklig och jag vill inget hellre än att dela mitt liv med honom. Ändå är inte varje dag och sekund perfekt. Sådant snurrar också i min skalle och är därför sådant som inspirerar till mina inlägg. Om jag bara skrev puttinutt och gullinull skulle den här bloggen inte spegla mig. Jag är inte sån. Jag är jag. Jag är Katti.  

För bossig

Idag är jag sjukskriven för att jag fortfarande inte mår helt bra. Dock mår jag bättre än igår, vilket är anledningen till att jag faktiskt varit på fötter mycket mer. Bland annat har jag tvättat, plockat och fixat. När någon (läs Mr) sedan gnäller eller pikar om att jag ska städa medan han handlar, kan jag inte bli annat än irriterad. När folk försöker ge mig order strejkar jag. Jag är för bossig för att bossas över. Dessutom har jag ont i magen! Jag är verkligen inte på städhumör även om det fastnar sand under fötterna när man går barfota i vår lägenhet. Låt skiten vara. Vi hinner städa en annan dag!

iPhone till 4-åring

Inatt drömde jag ännu en mardröm! Mr hade varit och shoppat en äldre modell av iPhone till Mini, en kamera till sig själv och även en ny iPhone till sig själv. JAG fick INGENTING men Mini fick en iPhone! Fattar ni ångesten!? Fattar ni att jag tyckte om Mr liiite mindre då!?

Jag toadoppade min son

Det här lovade jag er igår:


Igår doppade jag min, snart 2-åriga, son i toaletten. Jag ställde honom rakt ner i vattnet så han blev blöt nästan upp till knäna. Borde jag kanske tillägga att det inte var avsiktligt? Meningen var att han skulle tvätta sina händer och jag skulle ställa honom på locket till toastolen. Problemet var bara att när jag lyfte upp honom fastnade hans kläder i locket, så när jag ställde ner honom fick han sig ett bad! Han såg rätt chockad ut stackar'n.


 (Skrivet av Katti 30 oktober 2008 klockan 19:42)


Inte särskilt mysigt

För en stund sedan hörde jag en stor duns i badrummet. Den efterföljdes av panikgråt från Mini. Jag är förvånad över att jag kunde kasta mig upp från soffan så snabbt trots att jag legat halvdäckad hela dagen. När jag kom in visade det sig snabbt att inget allvarligt hade hänt. Dunsen var ljudet av att toasitsen ramlade bort och panikgråten berodde på att Mini hade toadoppat sig själv. Stackare. Det här är andra gången han badar i toan (Jjg ska leta upp det gamla inlägget och posta det ikväll eller i morgon).

Operera bort livmodern

Igår somnade jag på soffan till Grey's Anatomy. Jag brukar inte vara känslig för operationer eller liknande, men jag tror att det var programmet som fick mig att drömma mardrömmar på soffan. Jag drömde att jag åkte till läkaren för att kolla mina cellförändringar (vilket jag ska göra på måndag). Det visade sig att det var cancer och att jag blev tvungen att operera bort livmodern. Inga småsyskon till Mini alltså.

Egentligen tror jag inte att det kommer visa sig vara något allvarlig, ändå drömmer jag läskiga drömmar om det.

Tävling

När Mr fyllde 25 beställde jag ett blyertsporträtt på oss båda. Nu saknar jag ett på Mini som jag kan hänga upp på väggen. Därför är jag med och tävlar om ett porträtt hos denna otroligt begåvade tjej! Om ni inte vill tävla så gå åtminstonde in och kolla hennes bilder. Det är helt amazing!

Sjuklingen har talat

Inatt har jag knappt sovit en blund. Jag har legat med kramper i magen och till och med spytt. Jaså, tänker ni. Tröstätandet! (se nedan). Men sanningen är den att jag inte åt något mer sen.

När jag är sjuk saknar jag alltid att bo hemma hos mamma och pappa. Allt var så enkelt. Man kunde bara ligga i sängen och bli ompysslad och bortskämd hela dagen. Det är tur att jag har Mr som tar hand om mig nu!

Att äta

Det är så galet tråkigt att vara själv på kvällarna. Egentligen borde jag se det som en möjlighet att göra en massa saker som jag inte gör när Mr är hemma, men jag fixar det inte tyvärr. Istället blir jag tråkad, godissugen och smådepp. Ikväll har jag ätit upp de sista nötterna sedan inflyttningsfesten. Nu sitter jag och funderar på vad jag kan smälla i mig mer för att få tiden och gå.

Ni hör ju själva hur dumt det låter. TRÖSTÄTA är ordet som snurrar i mitt huvud just nu. För det är precis vad jag sysslar med. Som ni vet leder tröstätande till att man känner sig dålig och att man känner sig dålig leder till större behov av tröstätande. Nu är jag inte någon 150 kg-koloss som sitter här och fettar mig. Men jag är rädd att bli.

Att bestämma sig

Hur kommer det sig att jag har så svårt att fatta ett beslut och hålla mig till dem. Generellt sett har jag nog inte så svårt för det egentligen, utan det är vissa beslut som ställer till det.

När jag flyttade in till stan för 8 år sedan (!!!) blev jag medlem i en förening där jag började arbeta ideellt några timmar i veckan. Jag tyckte att det var jätteroligt och jag hade mycket roliga "kollegor" att göra detta tillsammans med. Efter ett par år började jag tröttna. "Kollegorna" hoppade av och jag började känna att mitt övriga liv behövde de där timmarna som jag la ner på att jobba gratis. Jag har dragit ner på arbetet och hoppar bara in då och då, samt går på möten och dyl.

Förra veckan var var ett tillfälle då jag hoppade in och Mini fick följa med. Han tyckte att det var jättekul och plötsligt tändes min gnista igen. Jag tycker nämligen att det är kul när jag väl är där och om han dessutom gillar det så kanske det inte är bortslösad tid utan istället kvalitetstid.

Ikväll är det årsmöte. Jag vet att föreningen är i kris och eventuellt kommer behöva lägga ner p.g.a brist på intresse från oss som driver den. Antingen gör jag det jag länge tänkt, nämligen bidrar till att den läggs ner. Eller så ser jag till att börja jobba mer aktivt och bidrar istället till att en del av den kan leva kvar. Jag vet varkligen inte hur jag ska göra. Ena dagen känner jag att jag har lyft mitt sista ginfer för den föreningen, andra dagen vill jag fortsätta utveckla föreningen.

Just det!

På vår inflyttningsfest spelade vi ett partyspel. När en av killarna skulle läsa sitt frågekort tittade han upp som ett frågetecken och undrade:

Vad fan är snippa?

Kul med tanke på det jag skrivit om för ett par dagar sedan.

Att äta spyor

För mig är humor helst genomtänkt. Det kan vara hur galet som helst, men jag gillar när det tar ett tag innan poletten trillar ner. Humor ska vara träffsäker och provocerande. Jag tycker också att rå humor och fräckisar kan vara roliga till en viss gräns. Egentligen gillar jag ganska blandad humor, men jag gillar INTE ramla-omkull-typ-clownhumor. Jag gillar inte heller fjanterier eller äckel. Ändå har jag nu blivit övertalad att se Jackass. Något säger mig att jag kommer hulka mer än skratta.

Risk att bli påkommen i sängen

Något av det bästa med att vi har flyttat till större är att vi kan stänga vårt sovrum nu. Vuxna som vi är vill vi ibland ha vuxenmys och förut var det jobbigt att veta att Mini kunde vakna och komma på oss när som helst. Nu kan vi både stänga och låsa vilket känns mycket avslappnande.

Ikväll var ett tillfälle när vi skulle dra nytta av vår nya frihet. Vi hade väntat hela dagen på att få lite tid för oss själva, så när Mini hade somnat låste vi snart in oss i sovrummet. Exakt vad vi gjorde tänker jag lämna åt fantasin, men när vi var mitt uppe i vårt vuxenmys öppnades dörren och Mini klev in!

Vad gör ni? sa han och klev fram till sängen.

Eeeh... vi busar, sa jag med panik i rösten, medan Mr och jag gjorde allt för att skyla oss. Om du går in i ditt rum så kommer jag och stoppar om dig igen älskling, fortsatte jag.

Men vad gör ni!? undrade Mini fortfarande.

Vi busar! Gå nu så kommer jag.

Men han stod kvar och situationen började bli extremt jobbig. Det var liksom inte läge att flytta sig innan han hade gått ur rummet.

Efter en alldeles för lång tid vände han sig om och började sakta gå mot sitt rum. Snabbt som blixten var jag uppe och hämtade morgonrocken. Innan jag gick ut han jag också skälla lite på Mr som var den som hade låst dörren.

Väl inne i Minis rum stoppade jag om honom men han fortsatte undra vad vi hade gjort. Dessutom undrade han varför vi var nakna. Det förklarade jag med att Mr hade duschat nyss (vilket var sant!) och att jag var på väg in i duschen. Jobbigt värre!

Mini ser mig ofta naken och det är inget konstigt med det. Men när han ser mig brukar det vara för att jag duschar eller byter om. Egentligen tycker jag att jag är en ganska öppen mamma som inte tror att barn mår dåligt av att få veta sanningen om det mesta. Men det här var jag inte beredd att dela med mig av än. 


Inflyttningsfesten

Gårdagskvällens/nattens trevligheter innehöll bl.a:

~ 3 månader gammal juice
~ Repliker i stil med Jag gillar att lukta på smutsiga trosor
~ Mycket gott vin
~ En hel del munhuggande
~ Svärande över grannarna (ändå var det vi som förde liv)

Trots det vaknade jag idag och kände mig pigg och kry. Knappt så man kan tro att jag närmar mig 27!


Genus

Jag hittade ett gammalt inlägg som känns aktuellt idag. Det är skrivet för ca 2 år sedan.

Har jag berättat om när jag var på 2,5-årskontroll med min son? Jag tror inte det. Har jag berättat att mitt examensarbete handlade om genus och att det är något jag brinner för? Jag tror inte det heller, även om man kanske har kunnat ana det.

När jag var på kontrollen med min son gjordes ett språktest. En del i detta test gick ut på att han fick en påse med saker som han skulle benämna. Han fick väldigt mycket beröm för sitt språk. Han var så duktig lillplutten. Men. När han tyckte att han var klar med påsen låg det fortfarande något kvar i botten. Sköterskan tittade i påsen, plockade upp föremålet och frågade honom vad det var.

Nalle, svarade han lite osäkert. 

Det var en docka. En docka! Jag försökte lite försiktigt:

Men gubben. Du VET ju att det där är en docka. Du har ju en sån hemma.

Sen vände jag mig till sköterskan:

Han borde veta. Jag har faktiskt köpt en docka till honom. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ge honom möjligheterna att leka med både sådant som brukar kallas typiska pojkgrejer och typiska flickgrejer. Men det är klart. Det är inte lätt att konkurrera ut mor- och farföräldrar. De köper ju mest traktorer och bilar och sånt.


Snippa eller inte

Tidigare har jag funderat över vilket begrepp jag vill använda som benämning på det kvinnliga könsorganet. Snippa är något som inte alls faller mig i smaken och därför kunde jag inte låta bli att fråga Lady Dahmer hur hon tänker angående detta begrepp. Hon är nämligen en av dem som använder begreppet snippa. Det här inlägget är alltså främst till henne:

Jag ser i i din länk att snippa är intaget i SAOL.

Jag tycker att snippa är ogenus av just den anledning som även nämns i länken. Snippa är ett ord som har tillverkats av ordet snopp. Ännu en gång har mannen fått sätta normen.

Själv använder jag pulla. Det är inget jag förespråkar att alla måste använda. Det har känts rätt för mig av den enkla anledningen att jag själv har vuxit upp med begreppet. Dessutom tycker jag att det är det bästa alternativet. Tyvärr ser jag att pulla i SAOL inte är rätt ord att använda.

Det där om att blygsel uppstår om man själv får bemnämna sitt kön förstår jag inte riktigt. Jag tror att det är viktigare med öppenhet från de vuxnas sida när samtalsämnet dyker upp.


Låt mig aldrig bli så fet igen!

Idag har jag möjlighet att tidernas längsta sovmorgon, ändå sitter jag här och skriver. Jag tror att jag börjar bli gammal som vaknar så här tidigt självmant.

Tänkte på en sak. Jag orkar nästan inte bära min son längre. Han väger 17 kg och känns som en jätte när han har somnat i bilen och jag måste bära honom upp för trapporna till lägenheten.

Innan min son föddes var jag väldigt överviktig. När jag blev gravid gick jag upp massor och när han hade ploppat ut vägde jag mer än jag hade gjort innan. Vet ni att jag vägde så mycket som 17 kg mer än jag väger idag! Så när jag släpar på honom där i trapporna och nästan stupar efter halva vägen brukar jag tänka Hur orkade jag!? Låt mig aldrig bli så fet igen!

Att blogga

Säga vad man vill om bloggfenomenet och bloggare. För mig är det i alla fall ett sätt att vara kreativ. Genom att blogga får jag sätta ord på en del av mina tankar och det fungerar lite som en dagbok. Min blogg är inte på något sätt ett mästerverk och det är jag inte ute efter heller. Jag vill på en avslappnad och lagom nivå skriva av mig helt enkelt. Att jag bloggar istället för att skriva i en helt privat dagbok hänger ihop med motivationen. Att veta att åtminstone någon läser peppar mig.

Lista

Saker jag inbillar mig att min mamma har som jag önskar att jag hade:
  • Överskottsenergi
  • Förmågan att ta tag i tråkiga saker
  • Lätt för att slappna av när allt det tråkiga är gjort
  • En kommentar på det mesta
  • Sinne för prioriteringar
  • Humor i alla lägen

Djupa tankar

Mycket av min tid går åt till att göra vettiga saker som att arbeta, kvalitetsumgås med min familj, läsa, ägna mig åt självutvecklande funderande osv. Men en del av min tid går åt till att göra mer ovettiga saker som att hänga på nätet, titta på strunt på tv eller fundera över saker som:

Hur skulle det egentligen vara att födas som siamesisk tvilling och tvingas göra allt tillsammans med en annan människa? Tänk när man ska ge sig ut i arbetslivet och man kanske har helt olika intressen. Den ena tar arbete i en storindustri och den andra tvingas hänga på utan lön. Den andra har ett galet sexliv och nr 1 ligger bredvid och iakttar. Nr 2 älskar att spela ishockey och nr 1 föredrar fallskärmshoppning...

Ja ni fattar. Det gäller att hitta en balans mellan vettigt och ovettigt i livet.


Drömman

Sitter och går igenom min gamla blogg, där hittade jag ett inlägg där jag beskrivit min drömman. Inlägget är skrivet den 6 augusti 2009, alltså 4 månader innan jag blev ihop med Mr. Såhär skrev jag:

Drömman. Hmm. Nu gäller det att ta i. Min drömman är snäll och han har humor. Mycket humor. Han är romantisk och överraskar mig ofta. Han är spännande. Snygg såklart. Dessutom är har lagom smart och tycker om att diskutera. Han har en egen vilja och låter mig kämpa. Han älskar mig för den jag är. Det får nog räcka så. För höga krav? Vad tror ni?

När jag läser det blir jag lite extra lycklig. Kraven är inte i närheten av "för höga". Mr är allt det. Han är otroligt snäll och omtänksam. Humor har han definitivt mycket av. Att jag kan komma ut från jobbet en dag och hitta en ros och ett kärleksbrev i bilen bevisar att han är romantisk och överraskar mig (fatta att han promenerade över en timma i många minusgrader för att göra detta för mig!). Vi gör alltid spännande saker ihop och jag kan känna mig stolt när jag går vid hans sida för att han är så snygg! Han är smart, diskuterar mer än gärna (som ni kan läsa ett par inlägg ner). Han har en stark vilja och tvingar mig att kämpa för min. Jag behöver aldrig tvivla på att han älskar mig för den jag är, det visar han varje dag genom gulliga sms, närhet och små och stora gester. Jag har den jag alltid önskat mig! Jag har min drömman!


Utvecklande att inte räcka till

Mitt arbete går ut på att möta väldigt mycket människor. Det innebär att många har en åsikt om hur jag ska sköta mitt jobb. Dessutom finns en mängd dokument som jag ska rätta mig efter, men som kan tolkas väldigt olika. Alltså står jag här och gör mitt jobb på ett sätt medan en mängd människor runt omkring tycker att det finns andra saker jag bör fokusera på eller saker att ändra på. De har en viss inblick i det jag gör, men kan inte fullt ut förstå komplexiteten i arbetet. Alla dessa människors åsikter gör sammantaget att det ibland känns som att jag inte räcker till.

Samtidigt tycker jag att det är underbart med utmaningar! Jag älskar att försvara det jag gör på ett ödmjukt sätt, och ändå visa att jag tar till mig av andra människors tankar. Jag har alltid drömt om att ha ett jobb som ger mig något att bita i. De människor som på ett sätt kan kännas som "a pain in the ass" är samtidigt de människor som bidrar till min personliga utveckling.


Kämpa kämpa kämpa!

Är ni inblandade i någon slags maktkamp människor emellan? Jag lever ihop med en person som, precis som jag, har en stark vilja, är envis och diskussionsvillig. Vad man än säger så ifrågasätter den andra alltid. Ibland kan det bli lite tröttsamt att träta om allt, försöka överbevisa varandra och att alltid fightas om det sista ordet. Jag vet inte hur många gånger vi har blandat in andra för att stärka våra argument eller hur många gånger vi har googlat för att få den andra att ge upp. Som tur är så är ingen av oss särskilt långsint och båda har ganska lätt för att be om ursäkt. Vi har nära till att visa kärlek och behöver aldrig tvivla på den andras känslor. Men mitt i all kärlek och lycka pågår en maktkamp. Kampen om att ha rätt och samla poäng i envishet.

Hur gör dju... ni?

En av mina sämre sidor är att jag har en tendens att hamna i ett vill-inte-göra-ett-dugg-tillstånd. Just nu har jag ingen lust att städa bort strykbrädan. Just nu vill jag inte göra rent köket efter matlagningen. Just nu vill jag inte plocka i ordning, dammsuga eller svabba. Just nu vill jag göra INGET, absolut inget! Hur gör ni för att ändå få något gjort när ni inte känner för det?


Skrämd

Det var tur att jag satt på toan igår för jag blev så rädd att jag, bokstavlig talat, höll på att skita ner mig. I min ögonvrå såg jag hur någon satt och tittade på mig en bit bort. När jag vred på huvudet så jag att det var min mamma! Vad fan gjorde hon där!? Hon hade nyss åkt hem efter att har varit här en heldag och hjälpt oss med tapetsering. Men så gick en sekund och jag sansade mig. Det jag såg var min egen spegelbild i fönsterrutan.

Gladlåt

Melodifestivalen är egentligen inte min grej, men med bra sällskap och ett par glas vin är det ändå okej att ha i bakgrunden. Tyvärr vinner alltid skitlåtarna. Vem hejar ni på? Jag håller på gladlåten nr 3, Oh my god.


Nöjd

Vi har flyttat 3 portar och till en lägenhet vars planlösning är identisk med vår gamla men med ett extra rum. Ändå känns det som att vi har flyttat till något helt nytt. Jag är galet nöjd just nu! Vi har precis tapetserat klart i Minis rum (han var inte så nöjd med knallrosa Hello Kitty-tapeter). Alla andra rum gillar jag också skarpt! Jippie!

Nu är det dags att fira med att öppna en flaska vin med bästaste väninnan!


Morgonpigg

Min son vaknar ALLTID mellan 6-7 oavsett om vi låter honom vara uppe lite längre på kvällen. Nu sover han och vi måste gå upp för att tapetsera. Samma sak händer när han sover borta, då brukar han också sova lite längre. WHY?

Do it!

Följ min blogg med bloglovin.

Höjden av stolthet

Utan att jag har en aning om varför, kom jag förut att tänka på en händelse från min barndom. Jag var väldigt blyg när jag var liten, särskilt i klassrummet. Jag räckte nästan aldrig upp handen och om jag ändå fick en fråga svarade jag mycket tyst eller ibland inte alls, även om jag kunde svaret.

Det tillfälle jag tänkte på utspelade sig just i klassrummet. Vi läste om kroppen och denna lektion handlade bl.a. om tänder. Jag vet inte hur gammal jag var, men eftersom jag kommer ihåg min lärare vet jag att jag gick i 1:an, 2:an eller 3:an. Läraren ställde en fråga i helklass: Vi låtsas att jag ska äta en morot. Vilka tänder använder jag när jag tar den första tuggan?

Det sög till i magen på mig. Jag kunde svaret! Jag var helt säker på att jag kunde svaret! Jag vågade ta risken att kanske behöva svara inför hela klassen och räckte alltså upp handen. Läraren var förstås smart nog att ge mig frågan när jag äntligen visade att jag ville svara. Framtänderna, svarade jag mycket tyst, men tillräckligt högt för att hon skulle höra. Just det! Framtänderna! Jättebra Katti! Framtänderna använder vi för att bita bort en tugga av moroten! Bra!

Det här löjliga lilla tillfället gjorde ett så stort intryck på mig att jag än idag, ca 20 år senare, kommer ihåg känslan. Jag kände mig extremt stolt, duktig och modig. Tänk att jag, som aldrig annars vågade, vågade just den dagen och faktiskt lyckades.


Wierd

Ungar är så konstiga när de pratar. Jag är ibland schizo men min lillkille är nog snäppet värre.

Mini kommer in på toan efter mig: Å fy vad det luktar!
Två minuter senare: Jag gillar bajskorvar.

Mini: Jag tycker inte om rosa! Det är bara för flickor.
10 min senare: Jag vill pärla!

Varje dag: Men jag tycker inte om vatten! Jag vill ha min mjölk (ibland saft).
Varje kväll efter läggdags: Mamma! Kan du hämta vatten till mig! Jag är törstig!

En rent allmänt konstig kommentar: Jag tycker om bajshål!

Människor med dubbelnatur

Jag blir imponerad av människor med positiv dubbelnatur. Det är inte ofta man träffar sådana, men ibland händer det. Vet ni vilken typ jag menar?

Människor med dubbelnatur ger sken av att vara på ett visst sätt, men är i själva verket helt annorlunda. De uppfattas ofta som falska och sårar alltför lätt människor i sin omgivning. Ibland är deras dubbelnatur svårupptäckt. De är då väldigt omtycka men sårar tillslut någon i sin omgivning mycket djupt.

Människor med positiv dubbelnatur ger sken av att vara på ett visst sätt, men är i själva verket helt annorlunda och då mycket bättre. De uppfattas ibland som lite konstiga, men glädjer oftast människor i sin omgivning. Det kan till exempel handla om en riktigt blyg människa som i en viss situation utstrålar en extrem självkänsla och lycka. Det är dessa människor som imponerar mig. De är coola.

Nej nej nej

Jag fick "kritik" för mitt inlägg igår. Det gällde den lilla meningen där jag nämnde att jag har svårt att säga nej, därför vill jag förtydliga lite igen. Ibland har jag svårt att säga nej. Det gäller t.ex om jag blir tillfrågad att åta (säger man så?) mig en uppgift på jobbet eller om någon ber mig om hjälp. I hemmiljö är situationen annorlunda. Jag har en mycket stark vilja och har inga problem att säga nej så fort något inte passar mig.

På tal om kontrollbehov

Se inlägget 2 steg nedan om ni inte redan har gjort det.

Jag har funderat lite på det där med kontrollbehov. Kanske är det inte rätt ord för det jag menar. Det är ju inte så att jag kontrollerar människor omkring mig och ska veta och lägga mig i allt de gör. Däremot känner jag ett väldigt stort ansvar för saker. Jag har svårt att släppa det ansvaret och jag har svårt att säga nej. Visst, i vissa situationer handlar det om kontroll, men det har en hemskt negativ klang. Det låter som att jag är en svartsjuk och bestämmande flickvän, och det är jag absolut inte. Förutom ibland, när det handlar om mat ;)

*NOTERA: Jag plockade fram maten ur frysen dagen innan Mr skulle laga den och då plockade jag fram det HAN hade föreslagit. Pluspoäng till mig!




Oväntat besök

Idag ringde det på dörren här hemma. Här är det sällan folk som hälsar på oanmält, så Mr och jag tittade på varandra och såg ut som frågetecken när dörrklockan klingade. Jag tittade i dörrhålet och konstaterade att jag inte kände igen gubben som stod utanför. När jag öppnade dörren presenterade han sig som någon från Radiotjänst. Det räckte för att jag skulle bli fientligt inställd.

TV-avgift är jag inte någon förespråkare av och jag blir inte glad när folk kommer och ringer på min dörr mitt i kvällis för att anklaga oss för att inte betala. För betalar gör jag trots allt.

Hur som helst. Eftersom det är tredje gången Radiotjänst hör av sig sedan vår flytt (som inträffade för ca en vecka sedan) var jag ganska otrevlig i min ton när jag pratade med gubben. Mitt i allt börjar han prata med Mr. Det visar sig att de känner varandra från golfbanan. Så, helt plötsligt var jag tvungen att vara trevlig mot denna människa som kommer i detta hemska ärende. Fuck.

Tjejen med kontrollbehov

Ibland kan jag komma på mig själv med att ha lite väl mycket kontrollbehov. Jag försöker verkligen tänka på att tona ner det eftersom jag egentligen inte vill ha kontroll över allt. Jag tror att det kan vara en anledning till att jag lätt blir stressad. Jag lägger för mycket ansvar på mig själv trots att jag egentligen borde slappna av och fokusera på sådant som faktiskt är av betydelse att jag får kontrollera.

Varför tänker jag på det nu? Jo, för att Mr och jag pratade om morgondagens matlagning. För det mesta är det jag som sköter matlagningen här hemma, men i morgon är Mr ledig så då gör han det förstås. Problemet är bara att jag inte kan låta bli att lägga mig i. Jag dissar alltid hans idéer när jag egentligen bara borde hålla käften och vara glad att jag slipper laga. Jag skulle bli galen om han la sig i min matlagning. Laga själv om det inte duger! skulle jag garanterat säga.

Det här kanske känns som en löjlig grej, men det är ett bra exempel på något som ligger djupare än matlagning.

Fan

Snart är helgen slut, trots att jag inte är redo för det.


Otäckt

Jag är inte rädd för spindlar, men jag kan föreställa mig hur en person med extrem spindelfobi reagerar om hon vaknar med kroppen översvallad av krypande spindlar. Så gjorde jag i natt. Jag vet inte varför, men jag vaknade av att jag var i total panik. Jag liksom sopade av hela kroppen och kastade av mig täcken samtidigt som jag skrek och grät. Det var lite otäckt. Jag tror att jag behöver stressa ner lite.

Duktigt

Idag storhandlade vi och var då extremt duktiga. Inte en godisbit följde med hem! Vi fortsatte sedan med att tvätta bil, laga god mat, äta god mat, bli sugna på något sött och gå bort och handla smågodis.

Naaaw

Jag - Men snälla du! Måste du följa efter mig vart jag än går!? Jag trampar ju på dig! Gå in i ditt rum och lek istället.

Mini - Men mamma! Vet du varför jag följer efter dig?

Jag - Nä. Varför gör du det!?

Mini - Jag följer ju efter dig för att jag älskar dig...

Plötsligt händer det!

Jag gick in i badrummet för att borsta mina tänder. Jag greppade tandborsten i min ena hand och tandkrämen i den andra. Snabbt insåg jag att morgonens nästintill tomma tub hade bytts ut. Direkt började jag då leta i omgivningarna men den gamla tuben gick inte att finna. Mr måste ha kastat den. Halleluja!

Ljushuvud

-Äh! Man lever ju bara en gång!

-Ja precis! Och lite cancer har ju ingen dött av!

Rykten är bullshit

I snart 7 års tid har min cykel stått utanför min lägenhet i ett av Norrköpings mest omtalade områden, både på dagar och nätter. Igår hade jag bråttom från jobbet till en kurs och därför åkte jag med en arbetskamrat. Tyvärr blev jag tvungen att lämna cykeln utanför jobbet. I och för sig reflekterade jag inte ens över att det skulle vara något konstigt med det. Jag jobbar i ett radhusområde som inte har något dåligt rykte.

Imorse när jag kom till jobbet såg jag att cykeln inte stod riktigt där jag lämnat den igår. Det visade sig att den hade blivit vandaliserad under natten! Kan det vara det gårdagens fåglar försökte varna mig för?

Hur som helst! Jävligt tråkigt, men också ironiskt. Ni som snackar skit om mina hemtrakter: Hur är det egentligen i era hemtrakter?

På väg

Mitt i allt stressande har jag lagt till något mer som tar tid i mitt liv. Även om det ska få ta lite tid i anspråk så tycker jag att det är roligt, så det får vara värt det. Jag har startat ett nytt projekt som ni snart kommer att få ta del av här. Mer tänker jag inte säga än. Eller jo förresten. Jag kan säga att det kommer bli lite mer för er att läsa.

Jag ska ba...

Brukar ni någonsin känna er jagade? Nu talar jag inte om paranoia, utan mer om att aldrig få vara ifred. Vart ni än vänder er är de någon som rycker i er. Varje gång ni visar er i ett rum är det någon som vill tala ett par ord med er för att reda ut något eller planera något. Så fort ni visar er vill någon ställa en fråga eller berätta något om som hänt. Om ni stänger in er någonstans kommer arbetskamraten med ett meddelande från någon som ringt och sökt er. När ni sitter på toaletten piper det i mobilen. När ni är på ett möte hinner ni inte diskutera färdigt pga att någon annan har avtalat ett möte med er. När ni svarar på ett mail blippar det upp ett nytt från någon annan.

Om ni känner igen er i detta så förstår ni hur jag ofta känner mig. Det känns som om hela mitt liv är ett pussel.

Om jag struntar i att dricka kaffe nu så hinner jag gå på toalet... Ja just det du ville att vi sku... Jaså, säger du det! Om jag snabbar mig till skrivaren. FAN jävla teknik! Jag måst... Ett ögonblick jag ska bara... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!




*Jag förstår att jag inte är ensam om att ha det så. Men eftersom det här är MIN blogg har jag rättigheten att skriva ur ett tyck-synd-om-MIG-bara-MIG-perspektiv.

Sign of?

När jag cyklade hemifrån imorse såg jag en död kaja och eftersom man sällan ser döingar från luften tänkte jag "Det måste vara ett tecken på att något dåligt är på gång". När jag nästan var framme vid jobbet cyklade jag förbi en död kaja till. Det här bådar inte gott.


RSS 2.0